Pia Lilenthal

Pia Lilenthal - bestel kunst op je taart!

Een vleugje vintage hangt in de lucht! Pia Lilenthal is in staat om met haar bijzondere en uniek kunst voor elk motief en thema een grafisch ontwerp te maken. Daarbij stralen al haar motieven een gevoel van vintage uit.

Pia Lilenthal is 25 jaar geleden begonnen als kunstenaar. In deze tijd heeft ze ook steeds meer haar eigen stijl ontwikkeld, die je nu ook kunt bewonderen op onze Pia Lilenthal taarten. Voor de realisatie van haar ideeën gebruikt Pia Lilenthal vooral aquarellen. Deze en de onopvallende kleurstelling van haar motieven zorgen voor de bijzondere vintage-look die de meeste van haar creaties hebben. Pia Lilenthal is overigens een echt uitzonderlijk talent. De Zweedse kunstenares heeft tijdens haar 25-jarige carrière nog nooit een tekenschool of kunstklas bezocht. Ze heeft al haar vaardigheden zelf geleerd, zodat haar foto's zich onderscheiden van de massa van de grote kunst en zich niet aan vaste regels houden. Het is hetzelfde met onze taarten. Want de motieven van Pia Lilenthal vragen gewoon om een passende achtergrond. Daarom hebben we haar natuurlijk een breed scala aan taartvormen gegeven om uit te kiezen. Dat zie je ook in deze categorie, want hier vind je zowel rechthoekige als ronde taarten in verschillende kleuren en uitvoeringen. Om voor elk feest de juiste taart te hebben, hoe groot die ook is, heeft u de mogelijkheid om taarten te bestellen in verschillende maten en zelfs beschikbaar in meerdere lagen.

Natuurlijk heeft Pia Lilenthal de afgelopen 25 jaar niet alleen gewerkt aan deze meesterlijke taartontwerpen voor onze Pia Lilenthal taarten, maar ze heeft ook een tal van boekomslagen voor u ontworpen. Maar haar talent hield ook niet op bij alleen illustraties. Want de kunstenares heeft ook een veelvoud aan boeken voor u verfraaid. Daarnaast zijn er ook enkele krantenillustraties en reclamecampagnes door haar gemaakt. U ziet dus dat we alleen de beste kunstenaars voor u selecteren om u unieke taart als meesterwerk te presenteren. Want we weten natuurlijk dat voor een verjaardagsfeestje, jubileum of andere belangrijke feesten en gelegenheden alleen het beste goed genoeg is om aan vrienden en familie te serveren.

Sommige kerstmotieven van Pia Lilenthal zijn ook in deze categorie gekropen. Er is echt iets voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om Rudolph met de rode neus of een kerst eland met ballonnen in zijn gewei, iedereen komt langs om het in stijl te vieren. En voor degenen die liever iets eenvoudigers willen, hebben we samen met de kunstenares zelf een Pia Lilenthal-patroontaart ontwikkeld. Maar natuurlijk gaat niet alles over de viering van de liefde, verjaardagen en tuinfeesten zijn een perfecte gelegenheid voor een van onze taarten. Passend bij het warme seizoen hebben we ook enkele zomerse, kleurrijke en vrolijke taarten voor u in ons assortiment. Hoewel we niet weten wat Pia Lilenthal's inspiratie voor haar Flamingo of Hello Sunshine motief was, zijn we ervan overtuigd dat alleen een mooie, warme zomerdag, waarop de kunstenares in haar tuin zat te luisteren naar de vogels en te kijken naar de vlinders, kan dienen als inspiratie voor dergelijke kunstwerken. Pia heeft voor haar verjaardag ook een speciaal taartdesign gemaakt, dat met zijn roodachtige kleur, de lachende gezichten en het muzikale intermezzo gewoon overvloeit van charme. Natuurlijk mag een verjaardagstaart niet zonder de welgemeende verjaardagswensen zijn. Deze taarten zijn ook uitstekend geschikt voor liefhebbers van de Zweedse manier van leven. Want één ding is duidelijk: Pia Lilenthal straalt een unieke levenshouding uit met haar taarten!

Flamingo taart van Pia Lilenthal
Flamingo taart van Pia Lilenthal
€ 39,90
Olifantentaart van Pia Lilenthal
Olifantentaart van Pia Lilenthal
€ 39,90
Vintagetaart van Pia Lilenthal
Vintagetaart van Pia Lilenthal
€ 39,90
Zebrataart van Pia Lilenthal
Zebrataart van Pia Lilenthal
€ 39,90
Pia Lilenthal Motieftaart
Pia Lilenthal Motieftaart
€ 39,90
Kickin Girl van Pia Lilenthal
Kickin Girl van Pia Lilenthal
€ 39,90
Happy Birthday taart van Pia Lilenthal
Happy Birthday taart van Pia Lilenthal
€ 48,90
We Paint The World van Pia Lilenthal
We Paint The World van Pia Lilenthal
€ 39,90
Where Is The Party van Pia Lilenthal
Where Is The Party van Pia Lilenthal
€ 39,90
Sunshine taart van Pia Lilenthal
Sunshine taart van Pia Lilenthal
€ 48,90
Eland kersttaart van Pia Lilenthal
Eland kersttaart van Pia Lilenthal
€ 39,90
Rudolph Kerstmistaart van Pia Lilenthal
Rudolph Kerstmistaart van Pia Lilenthal
€ 39,90

Geen resultaten beschikbaar zijn voor deze filter.

Filter wissen

12 producten


Pia Lilenthal - bestel unieke kunst op je taart!

Pia Lilenthal is een echte kunstenares. Omdat er zoveel liefde en levensbloed in elk van haar mo-tieven zit, kun je niet anders dan een extra moment nemen om even naar haar kunst te kijken. Elk van haar foto's is een ongelofelijke blikvanger en laat alle ogen stralen. Vooral de unieke en zeer individu-ele kleurencombinaties van haar motieven zorgen ervoor dat ze een echte lust voor het oog zijn. Maar Pia Lilenthal heeft ook veel ervaring kunnen opdoen. Ze is al meer dan 25 jaar actief als kunstenares en heeft in die tijd veel verschillende dingen gecreëerd en ontworpen. Want Pia Lilenthal heeft veel meer te bieden dan taartdesign! Zo kan ze bijvoorbeeld ook mooie boekomslagen ontwerpen. Maar het is niet de buitenkant van de boeken die bij haar past, ze kan ook de binnenkant van de boeken maken. En daar houdt het niet op! Zelfs kranten, logo's en verpakkingen zijn geen pro-bleem voor Pia Lilenthal. Met haar creativiteit is alles mogelijk, ze kan haar kunst op zowat alles uiten. Maar natuurlijk vinden we haar ongelofelijke taartontwerpen het mooist! Maak je geen zorgen, Pia Lilenthal tekent niet op elk taartje persoonlijk. Hoewel het er bijna op lijkt! De taarten zijn door haar persoonlijk ontworpen, de motieven zijn door haar zelf gemaakt en de indeling is naar haar gevoel gerangschikt. Helaas zijn wij hier bij Jeeigentaart.nl geen getalenteerde kunstenaars zoals Pia Lilenthal, dus gebruiken we onze state-of-the-art druktechnologie om de ontwerpen van Pia Lilenthal op onze taarten te krijgen. De marsepein waarmee we onze heerlijke taarten zorgvuldig met de hand bedekken is bedrukt met deze prachtige ontwerpen. En zo wordt de kunst op de taart toegepast. De Pia Lilenthal taarten zijn het perfecte resultaat van een prachtige en unieke kunst, en de hemelse en adembenemende smaak van onze taarten, waar onze banketbakkers elke dag hard voor werken.

Een echte tentoonstelling van taarten

Als je ooit door onze unieke collectie Pia Lilenthal taarten hebt gebladerd, is het je waarschijnlijk opgevallen dat de meeste prachtige ontwerpen dieren of mensen in vintage stijl zijn. Heeft u uw favoriete dier of ontwerp al gevonden tussen de betoverende motieven? Zo niet, dan stellen we u graag een van de heerlijke taarten voor. Zo ligt de Rudolph Christmas Cake van Pia Lilenthal ons bijzonder na aan het hart. Voor deze taart hebben we een video ontvangen van Pia Lilenthal, die laat zien hoe dit prachtige motief tot stand is gekomen. Natuurlijk zijn we hier erg trots op en vooral met Kerstmis houden we elk jaar een beetje meer van de Rudolph Cake. Maar het mooie van de taarten is, naast het ongeloof-lijk mooie design en de absoluut onvergelijkbare smaak, ook de verschillende opties voor de grootte van de taarten! Want bijna al deze taarten kunnen op één niveau worden besteld, maar ook op twee of zelfs drie niveaus! Op deze manier is de kunst van het maken van taarten bijna een eetbaar beeld!

Ons recept

We gebruiken een traditioneel Engels recept om onze taarten te bereiden. Het is ook aan dit recept te danken dat onze taarten zo lang houdbaar zijn. Dit is omdat er geen bederfelijke levensmiddelen worden gebruikt tijdens de bereiding van de taart. We gebruiken bijvoorbeeld geen slagroom die snel kan bederven. Daarom zijn onze taarten minstens na levering nog 7 dagen houdbaar. Het is daarbij wel belangrijk om onze taarten niet in de koelkast te bewaren, in tegenstelling tot wat je van andere taarten gewend bent. Het kan anders namelijk gebeuren dat de kleuren op de taart gaan uitlopen door de condens die in de koelkast kan ontstaan. Ook loop je het risico dat het marsepein anders hard wordt. Je kan onze taarten daarom het beste bij kamertempertuur bewaren. De bodem van onze taart is gemaakt van een biscuitbodem. Om de taart desondanks niet droog te laten smaken, hebben we de taart met botercrème bedekt. De botercrème bestaat vooral uit botervet. Het botervet en de suiker die in de taart zitten, dienen als een natuurlijke conservering van je taart. Daardoor hoeven we geen verdere conserveermiddelen aan je taart toe te voegen. Als je nog meer informatie wilt hebben over de ingrediënten, kan je natuurlijk altijd kijken op de ingrediëntenlijst. Deze lijst vind je onder het kopje: „Ingrediënten en informatie over allergenen“. Dit kopje staat een beetje verder onder aan de pagina en is op elke pagina van de desbetreffende taart te vinden.

Ons marsepein

Ons marsepein stamt uit huize Odense en is een zeer geliefd marsepeinmerk bij de Deense koningsfamilie. De buitengewoon lekkere smaak van deze kwaliteitsmarsepein wordt veroorzaakt door de Californische amandelen van hoge kwaliteit die verwerkt worden in het marsepein. Omdat het zoete van de marsepein perfect samen gaat met ons deeg, zijn onze taarten een waar genot. Het geheim voor een lekker en perfect gemaakt blad marsepein is een handje vol fijngehakte amandelen die vervolgens met suiker worden gemixt totdat de perfecte consistentie van het marsepein ontstaat. Daarna wordt het marsepein ofwel gematteerd of het wordt over de taart heen gestreken. Daarna wordt het marsepein door onze banketbakkers verwerkt tot het gewenste uiterlijk van de taart. De verwerkingswijze kan daardoor dus per taart verschillen. Omdat de printtechniek van onze machines speciaal op onze producten is afgestemd, zijn we daarom ook gespecialiseerd in het printen van foto's en logo's op marsepein. We hebben de kleuren voor onze printer zorgvuldig uitgekozen, zodat ze geen verdere invloed hebben op de smaak van de taart. Om tot een perfect resultaat te kunnen, worden de kleuren in een speciale volgorde geprint waardoor de kleuren zich niet met elkaar kunnen mengen.

Smaken en maten

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een van onze prachtige taarten, hebben we verschillende smaken in ons assortiment die u voor uw taart kan kiezen. De klassieke chocoladetaart met een chocoladevulling is bij onze chocoladeliefhebbers een favoriet en past ook bij elke gelegenheid. Wie meer van vruchtachtige smaken houdt, moet zeker gaan voor de chocoladetaart met kersenvulling. Voor diegene die geen fan zijn van van chocolade hebben we ook een vanilletaart met een frambozenvulling of een citroenvulling, deze zorgen voor de perfecte verfrissing. Mochten deze smaken je nu ook niet 100% bevallen, dan hebben we ook nog een vanilletaart met nougatvulling voor u in ons assortiment. Deze smaak past ook perfect bij de smaak van het marsepein op je taart. Mocht je er niet uitkomen met de smaken? Dan probeer onze speciale smaaktest. Deze is gemaakt met onze 4 smaken en heeft een duidelijke scheiding waaraan te zien is welke smaak je aansnijdt! Bij onze verscheidenheid aan kleuren en smaken zijn we er zeker van dat iedereen een taart naar zijn voorkeur kan vinden.

De creatieve bakker

Als je je taart zelf wilt bakken is dat natuurlijk ook geen probleem. Je kan dan alles wat je nodig hebt voor jouw taart gemakkelijk bij ons bestellen. Het overheerlijke Odense marsepein wat we op onze eigen taarten gebruiken, kan je nu ook bij ons bestellen. Net zoals het Odense fondant, dat overigens in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Om ervoor te zorgen dat je taart er ook perfect uitziet na al de moeite die je in het bakken hebt gestopt, raden we aan om onze fondantstrijker te gebruiken. Het Odense marsepein wordt geleverd in verpakkingen van 200 gram. Het Odense fondant wordt geleverd in een verpakking van 250 gram. Ook het benodigde gereedschap kan je bij ons in een moeite door meebestellen. Mocht je de taart al helemaal klaar hebben, maar je toch nog iets bijzonders en individueels aan de taart wilt toevoegen, dan kan je op onze taartenoplegger een plaatje of motief naar jouw keuze laten printen. De taartenoplegger leveren we in een ronde vorm maar ook in een rechthoekige en vierkante vorm. Als je zelf iets op je taart wilt schrijven, dan kan je met onze eetbare inktstiften zelf een persoonlijke zin of een afbeelding op de taart schrijven of tekenen. Om niks los te hoeven kopen, hebben we al verschillende taartgereedschapsets voor je samengesteld. In onze videos kan je zien hoe je jouw persoonlijke taartenoplegger op je taart aanbrengt. Deze videos zijn beschikbaar voor elke vorm van de oplegger die we aanbieden (rond, vierkant en rechthoekig). Daarbij kan je ook gelijk ons bekende kussenpatroon leren en namaken. Mocht je nog niet zeker weten hoe je je taart eruit wilt laten zien of welke vorm je graag kiest, dan raden we je aan om eens een blik te werpen op onze inspiratiepagina.

Videoguides

Het duurt jaren voordat je een professionele bakker bent. Maar met de tips en tricks die we je in onze videoguides laten zien, ben je al een eind op weg om in een paar simpele stappen je eigen professionele taart in elkaar te toveren. Ons team heeft er lang erover nagedacht welke stappen je moet volgen en welk gereedschap je nodig hebt om een goedgelukte zelfgebakken taart te maken.

Levering van jouw Pia Lilenthal taarten

Onze Pia Lilenthal taarten bezorgen we via UPS of DHL Express. Houd de kalender op de checkoutpagina in de gaten. Die geeft aan wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is om jouw Pia Lilenthal taarten te bezorgen. Meer informatie vind je op onze pagina over de taart bezorging

Decoratie

Is je taart naar jouw gevoel nog een beetje te saai of heb je het gevoel dat er iets mist bij je taart? Om de puntjes op de i te zetten, kan je eens een keer een kijkje nemen bij onze taartendecoratie. Met de coolste taartenlinten staat je taart nog meer in de spotlights en met ons suiker- en marsepeinwerk wordt je taart een echte eye-catcher op je feest. Ook moet je hoe dan ook eens een keer kijken bij een onze caketoppers. Nog een voordeel van deze caketoppers. Na afloop van het feestje kan je hem heel makkelijk behouden als een herinnering aan een leuke dag. Als je geen zin hebt om zelf de decoratie uit te kiezen, dan besparen we je die moeite graag door middel van een van onze taartendecoratiesets. Zo past bijvoorbeeld de decoratieset kleurrijke verjaardag perfect bij vele taarten.

Wenskaarten

Natuurlijk kan je de taarten ook als cadeau versturen. Om je cadeau nog persoonlijker te maken, is het aan te raden om een wenskaart bij te voegen voor de jarige. Op dit kaartje kan je je persoonlijke boodschap laten drukken. Waar wacht je dus nog op? Zoek een leuke taart uit en verras je vrienden met een heerlijke taart!

Bestellen binnen 00:00:00 uur & we leveren met - op Day, de 00.00.0000