Twee vrienden met een gemeenschappelijke visie – Plezier in het leven!


Firmentorten_header

Er was eens de zomer van 2003…

De vrienden Alexander Weinzetl en Henrik Svensson maakten hun eerste backpacktocht samen naar Australië om de grote wereld te zien. Ze waren enthousiast over de positieve mentaliteit van de ´Aussies´ en andere backpackers van over de hele wereld. Deze levenshouding had indruk op hen gemaakt en dit werd het uitgangspunt van de twee vrienden.


Jong en daadkrachtig…

Toen de twee vrienden de middelbare school afgesloten hadden en de studie in zicht was, waren ze vol energie en erg enthousiast. Met deze krachten moest iets gedaan worden. De twee vrienden wilden iets bereiken, iets nieuw ontwikkelen en opbouwen. Het belangrijkste zou zijn om hun positieve levensgevoel en enthousiasme over te brengen. Verdere reizen naar het buitenland tijdens de studie hebben hun visie versterkt.
Firmentorten_header


Firmentorten_header

In 2006 kwam het briljante idee…

Bevriende ingenieurs in Zweden hadden een taartenprinter ontwikkeld. Met deze printer kon iedereen zijn eigen taart ontwerpen. Als echte taartliefhebbers en vol van overtuiging van het product, verworven de twee vrienden licentierechten en presenteerden het apparaat op de Duitse markt. Vele banketbakkers vonden deze speciale printer erg interessant maar durfden de investering niet te maken.


Maar dat liet de twee niet stoppen…

Ze besloten de productie van taarten in eigen hand te nemen. Belangrijk voor de twee was dat alleen de beste kwaliteit gebruikt zou worden. De taarten moesten uniek en persoonlijk zijn door de speciale printer. Het Deense marsepein wordt met voedselkleurstof bedrukt. Vele verschillende smaken, vormen en motieven werden ontwikkeld zodat er voor ieder wat wils is.
Henrik Svensson & Alexander Weinzetl


Firmentorten_header

Augustus 2009 was het eindelijk zover…

De website ´deinetorte.de´ ging online. De twee vrienden creërden een platform wat makkelijk bediend kan worden, vol zit met ideeën en vooral interactief is. Iedereen is meer dan welkom om met nieuwe ideeën te komen, zoals het voorstellen van nieuwe smaken of ontwerpen. Dit bracht de website tot leven. Hierdoor werd de website een groot succes, vooral omdat iedereen plezier had in het creëren van zijn persoonlijke taart.

Het bewerkprogramma voor foto´s – de doorbraak in het ontwerpen van je eigen taart…

In 2010 kwam er een belangrijke tool online: een bewerkprogramma voor foto´s die gedrukt kunnen worden op fototaarten. Hiermee kon elke klant zijn eigen foto uploaden, bewerken, van een tekst voorzien en een bijpassend ontwerp uitkiezen. De Duitse cartoonist en fotograaf Uli Stein kwam in aanmerking met de twee vrienden en vond het een goed idee. Hij gaf een licentie voor zijn illustraties en werkt sindsdien samen met het team van deineTorte.
In de grote wijde wereld…

Alex en Henrik waren vooral onder de indruk van het begrip van de verschillende culturen in Australië. Ze hebben backpackers uit de hele wereld ontmoet. Deze herinnering leidde ertoe om de taarten ook in Frankrijk aan te gaan bieden. VotreGateau.fr is toen ontstaan en in april 2011 online gegaan. Andere landen zouden hierna volgen. Ook toen was duurzaamheid al een belangrijk aspect. Om het milieu ten goede te doen, is het team van deineTorte onder andere begonnen met het verzenden via DHL GoGreen!


De eerste taart voor geliefden…

In 2012 is de eerste bruidstaart van meerdere hoogtes geintroduceerd. Sindsdien is het mogelijk om naar eigen wens bruidstaarten te bestellen van één, twee of drie hoog met bijpassende decoratie. Daarnaast kwamen ook de eerste taarten met bekende figuren online, waarvan is gebleken dat die de afgelopen jaren zeer geliefd waren op verjaardagen voor kinderen. Het ontwerp van de webshop kreeg tijdens de eerste make-over een roze voorgrond, die tot op de dag van vandaag bij iedereen bekend is.De verscheidenheid aan producten neemt toe…

Naast taarten kunnen de klanten ook cupcakes, taartjes, brownies en macarons bestellen. Ook bij de taarten zijn er geen grenzen verbonden aan de fantasie van de klanten. In 2013 kwamen de taarten online in cijfervorm en hartenvorm. Daarnaast kwamen ook de ´face cakes´ online, waarbij grappige foto´s mogelijk waren. Door over hun eigen grenzen heen te gaan, is in februari 2014 de Nederlandse webshop jeeigentaart.nl geopend.


5 jaar deineTorte…

De eerste mijlpaal werd bereikt in augustus 2014. DeineTorte bestond toen 5 jaar. In 5 jaar tijd hebben Alex en Henrik veel van hun ideeën kunnen realiseren. Ondertussen had er zich ook een geweldig team van medewerkers gevormd. Nu was het tijd om het bedrijf verder te ontwikkelen en om ruimte te creëren voor verdere groei. Het pand werd langzaam te klein, waardoor het tijd werd voor iets nieuws. De sfeer moest behouden blijven, kantoor en productie zouden samen blijven en er moest genoeg plaats zijn voor iedereen. Na gevonden te hebben wat ze zochten, zijn ze verhuisd naar een groter gebouw in Keulen-Ehrenfeld. Naast een nieuw pand, kreeg het bedrijf ook een nieuw logo en de website een nieuw design.
DeineTorte bouwt uit…

Één van de doelen was het doorgeven van kennis. DeineTorte had een omvang bereikt, die het mogelijk maakte om meer te leren. Zo kreeg in 2014 een leerling voor het eerst een contract voor kantoorbeheer en in 2016 een andere leerling voor banketbakker. Inmiddels hebben een aantal hun opleiding al afgerond en zijn er een aantal als werknemer gebleven bij deineTorte.


Steeds meer individuele bakkerijproducten…

Alex, Henrik, de banketbakkers en de klanten kregen steeds meer productideeën. Voorbeelden hiervan zijn de Cake-Pops en Cake-Popsicle. Deze werden steeds populairder, vooral in Engeland. Deze lekkere taarten op een stokje mochten daarom niet ontbreken in het assortiment. Alex en Henrik besloten hierdoor om samen met hun banketbakkers verschillende taartvarianten in hun winkel op te nemen en om hun eigen interpretatie aan de kleine lekkernijen te geven. De Cake-Pops van deineTorte zijn groter dan de klassieke en worden versierd met verschillende toppings en glazuur. Daarnaast zijn er ook luxere taarten geproduceed. Voorbeelden hiervan zijn de handtas, sneaker, een taart van dubbele hoogte of een taart met rainbowcake vulling. Dit is een kleurrijke vulling met heerlijke chocoladelinzen. Tevens werd de winkel ook verder uitgebreid. De Zweedse winkel dintarta.se ging in 2015 online en de Poolse winkel twojtort.pl in 2017.

Samenwerking met Dr. Oetker…

In februari 2018 is deineTorte een samenwerking aangegaan met Dr.Oetker. Een speciaal moment om met zo´n gerenommeerd en traditioneel bedrijf een samenwerking aan te gaan. De eerste samenwerkingen werden al snel opgestart. Bijvoorbeeld een Halloween taart met decoratieartikelen van Dr. Oetker. Ook werd de B2B-sector steeds belangrijker. DeineTorte heeft voor duizenden zakelijke klanten taarten en andere producten met logo ontworpen.


Nieuwste trend: Naked Cakes…

Als jong en modern bedrijf was het altijd belangrijk om nieuwe producten aan te blijven bieden. Door hun horizon te verbreden, konden Alex en Henrik zien welke internationale trends er waren en hoe deze konden worden geïmplementeerd. De nieuwste trend in de taarten is de Naked Cake. Dit zijn taarten die niet bedekt zijn met marsepein of fondant en dus vrijwel ´naakt´ zijn. DeineTorte ontwikkelde zijn eigen Naked Cakes en deze kwamen in 2019 online.10 jaar deineTorte...

".... en de tijd vloog voorbij" - zeiden Alex en Henrik. Als je terugkijkt naar het begin, naar de essentie, wat eigenlijk het idee was, hebben ze veel kunnen realiseren. Ze hebben een product ontwikkeld waar de klanten plezier aan beleven. Ze doen het graag en hebben een omgeving gecreërd waarin de medewerkers zich op hun gemak voelen en een product produceren, waar ze zelf plezier bij hebben. Het verhaal gaat nog verder! Er zijn nog veel plannen voor in de toekomst. Dit jaar verhuizen ze nog naar een nieuw en groter gebouw, ook in Keulen-Ehrenfeld. Daar zullen nog vele lekkere taarten gebakken worden. :)